I løbet af efteråret 2019 får I leveret nye affaldsbeholdere til sortering af genanvendeligt affald.

Når de nye udendørs affaldsbeholdere er opstillet, skal du sortere husholdningsaffald i fem genanvendelseskategorier: plast, metal, papir, pap, glas.

Det ikke-genanvendelige husholdningsaffald kaldes restaffald.

Du får informationsmateriale og sorteringsvejledning i postkassen, samtidig med levering af de nye affaldsbeholdere. Læs om ordningen nedenfor.

SMS-service på vej

Allerød Kommune er ved at udvikle en sms-service, du kan tilmelde dig, så du får besked dagen før tømningen af affaldsbeholderne. Denne service er klar, inden de nye affaldsbeholdere leveres.

Til beboere

Allerød Kommune har en målsætning om, at vi skal genanvende 50 % af vores affald, så færre ressourcer går til spilde - og i stedet kan blive til nye produkter til gavn for miljøet.

For at nå dette mål, skal vi alle - både borgere og kommunen selv, sortere og sende mere affald til genanvendelse.

Husholdningsaffald

Du skal fremover sortere i kategorierne: pap, papir, plast, glas, metal - og restaffald.

Hent sorteringsvejledningen her - lige til at printe og hænge op.

Når de nye beholdere bliver leveret, får du samtidig en sorteringsvejledning.

Der vil også være vejledninger på affaldsbeholderne.

Læs hele sorteringsvejledningen med eksemplerne igennem - så er det nemmere at få overblik.

Sortering og bortskaffelse af andre typer affald

Har du ting til storskrald eller byggematerialer, farligt affald m.m.? Her kan du læse mere om de forskellige affaldstyper og sortering.

Med den nye sorteringsordning er det en god idé at få lavet en overskuelig indretning til sortering af affald.

Du kan downloade piktogrammer til at sætte på dine sorteringsbeholdere nederst på siden.

Du kan finde massere af inspiration på nettet, herunder på miljøstyrelsens hjemmeside

Klik her og se billede med inspiration til, hvordan du kan indrette din indendørsaffaldssortering

Alle borgere, der bor i etageboliger og samlede bebyggelser får nye affaldsbeholdere til henholdsvis plast, papir, glas, metal og pap.

Dagrenovation/restaffald - samme beholdere som hidtil

De nye beholdere er et supplement til de eksisterende sækkestativer eller beholdere på hjul til dagrenovation/restaffald, som fortsat skal benyttes til disse formål.

De nye beholdere bliver leveret i efteråret 2019.

Jeres affaldsansvarlige får direkte besked om dette.

Allerød Kommune forventer at indføre sortering i bio- og restaffald inden for få år. Denne fremtidige sortering kan medføre, at bebyggelsen til den tid får yderligere beholdere.

Få tilskud til kompostbeholder

Allerød Kommune giver tilskud på op til 300 kr., hvis du skal købe en ny kompostbeholder.

Kriterierne for tilskud er:

• Kompostbeholderen må ikke være hjemmelavet.
  • Du skal søge indenfor en måned efter købet
  • Du er over 18 år og er registreret ejer eller lejer på adressen du søger til

Etagebyggeri - flere skal ansøge sammen

Hvis du bor i etagebyggeri, giver vi tilskud hvis I er 2-5 naboer der slår jer sammen. Det er grundejerforeningen, eller den affaldsansvarlige, der giver tilladelse til at opstille en kompostbeholder.

Sådan ansøger du om tilskud til kompostbeholder

Du sender en ansøgning til Allerød Kommune, Natur & Miljø (se kontaktoplysning nedenfor), hvor du beskriver følgende:

• Navn og adresse
  • Hvad du ansøger om
  • Medsend kopi af bon eller faktura på køb af kompostbeholderen

I din bebyggelse har I en affaldsansvarlig person, som er informeret om de nye sorteringsordninger.

• Den affaldsansvarlige kan hjælpe med praktiske forhold vedrørende de nye beholdere.
  • Du er også velkommen til at kontakte kommunen, hvis du har spørgsmål. Se kontaktoplysninger nederst på siden.

Til affaldsansvarlige

I forbindelse med, at de nye affaldsbeholdere bliver leveret modtager alle beboere informationsmateriale og sorteringsvejledning direkte i deres postkasse.

Materiale til den affaldsansvarlige

Via linkene nedenfor finder du en viceværtsmanual, samt materiale, som kan bruges i informationsindsatsen i bebyggelsen.

Selvbetjening

På selvbetjeningsløsningen kan du se, hvilke affaldsordninger der er tilmeldt på jeres adresse - og ændre på dette. Du kan ligeledes anmelde, hvis dit affald ikke er hentet m.v.

Klik her: https://www.alleroed.dk/borger/affald-og-genbrug/selvbetjening-mit-affald

I får leveret nye affaldsbeholdere til henholdsvis plast, papir, glas, metal og pap.

Forventet levering i uge 43 og 44.

Tømningsfrekvens

• Dagrenovation/restaffald - ugentligt (som hidtil)
  • Plast, papir, glas og pap - hver anden uge
  • Metal - månedligt