Hvilket sted gør Allerød til noget helt vildt særligt?

Klevads Mose i baggrunden og Mølleåstien i forgrunden

Nu har du mulighed for at melde særligt smukke eller interessante naturområder ind i en kommende naturkanon for Danmark. Der er masser af steder i Allerød, der er så vildt dejlige, at de fortjener at blive oplevet af flere. Men hvor er de?

Miljøminister Jakob Ellemann inviterer alle til at dele deres naturfavoritter, og Miljø- og Fødevareministeriet har oprettet hjemmesiden naturkanon.dk, hvor alle frem til den 23. september 2018 kan beskrive sit eget forslag til det sted, man mener bør have en plads i Danmarks Naturkanon.

Formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget, Miki Dam Larsen, opfordrer:

”Vi har så mange flotte områder, en verdenskendt geologi og ikke mindst flot natur med mange spændende – ja sjældne arter. Jeg opfordrer alle til at melde deres yndlingsplet i Allerød ind.”

”Selv elsker jeg bakkerne og naturen omkring Lynge, hvor min barndomsnatur findes. Landskabet er geologisk spændende, man kan se istidens spor, hvor der er aflejret grus og skabt den dal, hvor Mølleåen løber”.

Borgmester Karsten Längerich har også sine yndlingssteder:

”Der er ’Bjerget’ med udsigten til Roskilde Domkirke på de klare dage, hvor du finder overdrev, søer samt stier til løb og cykling. Der er Mølleådalen, som jo er udpeget til Natura 2000 med blandt andet et særpræget fugleliv og orkidéer. Men der er jo også Allerød Sø området, Børstingerød Mose og en masse andre steder”, slutter han.


Afgræsning i Klevads vandrecykelsti til venstre i billedet
 

Hvad er dit yndlingssted i naturen?

Der er endnu et stykke tid til at søge ud i naturen og afgøre med sig selv, hvor kommunens skønneste naturplet befinder sig.

Fristen for at give sit bud til naturkanon.dk er 23. september 2018. På siden er der også nærmere information om processen.

Betingelsen for, at et sted kan komme i betragtning til den fornemme nominering er som udgangspunkt, at der skal være en smuk natur. Derudover skal stedet have en biologisk, geologisk eller landskabelig værdig, og samlet set skal det være en særlig oplevelse at besøge.

I løbet af efteråret vil Danmarks Naturkanon være på plads med danskernes 15 favoritsteder.

Gå ind og følg med - eller afgiv dit bud på naturkanon.dk