Julekoncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps

 

Klassisk Jul - gratis koncert med Livgarden for Allerød

Onsdag den 4. december 2019 afholder Den Kongelige Livgardes Musikkorps i samarbejde med Allerød Kommune den årlige gratis koncert for borgerne i Allerød. Det foregår sædvanen tro i Lillerødhallerne.

I år inviteres borgerne i Allerød til julekoncert med musikkorpset med overskriften ”Klassisk Jul”. Som titlen antyder, så vil koncerten i år lægge vægt på julemusik, som stammer fra før julen blev domineret af amerikanske hits og popmusik.

Til at hjælpe med den gode julestemning får vi besøg af to sangere, tenor Jacob Andersen og sopran Clara Thomsen, der selv om de er unge allerede glimrer som julestjerner på den danske operahimmel. Samtidig er musikkorpsets kunstneriske rådgiver Giordano Bellincampi tilbage på podiet, så der er nærmest garanti for et musikkorps i topform og godt julehumør. Og så er der rig mulighed for også at synge med som publikum.

Musikalsk samarbejde med Allerød

Som noget helt særligt i år kan publikum opleve koret Vox Humana, med base i Allerød, der er med i årets julekoncert med Livgardens Musikkorps. Selvom årets tema er klassisk jul synger koret en helt ny-skrevet julesang “Juleglæde kom til stede” med tekst af Eva Chortsen og musik af Jakob Høgsbro. Den smukke sang handler dog netop om det klassiske juleønske; at juleglæden må komme til stede i alle hjem. Koret glæder sig til at synge sammen med de professionelle musikere under ledelse af dirigent Giordano Bellincampi.

For Fuld Blæs er et regionalt samarbejde med hjemsted på Allerød Musikskole. 50-60 skiftende unge blæsere fra hele Nordsjælland har de sidste 14 år dannet et af Danmarks største ungdoms-blæseorkestre.

Til julekoncerten underholder de som optakt til Den Kongelige Livgardes Musikkorps med et blandet program. Der vil være julemusik og et par smagsprøver fra den kommende nytårskoncert. For Fuld Blæs dirigeres af Martin Kejser, som til daglig er klarinettist i Livgarden og sangsolisten er Ida Skovdal Kejser. 

Tid:
Opvarmningskoncert med 'For Fuld Blæs' fra kl. 18.45
Koncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps kl. 19.30

Sted:
Lillerødhallerne
Banevang 7, 3450 Allerød

Pladserne til den populære koncert bliver besat efter ’Først til mølle’-princippet. Programmet bliver løbende opdateret her på siden.