Vær med til at forme Fremtidens Allerød

Fra kulturugen Allerød på X og Tværs. Byrådets Fremtidens Allerød-stand.

”Nu har vi et oplæg til en vision for Fremtidens Allerød, som er skabt gennem samtaler med alle parter. Det oplæg vil vi gerne trykprøve hos borgerne, så vi sammen kan forme den udvikling, vi ønsker at se i Allerød mange år frem i tiden”, siger borgmester Karsten Längerich og fortsætter:

”Hvordan skal fx din teenagedrengs Allerød være, når han bliver voksen og bosætter sig i hjembyen? Jeg synes, det er en vigtig sag at få så mange tanker med i denne her proces. Derfor opfordrer byrådet alle til at give deres besyv med”,

”For i Allerød har vi et godt fællesskab, og med visionen ønsker vi byrådet at styrke fællesskabet. Visionen skaber kun værdi, hvis den kan være et pejlemærke for alle borgere, civilsamfund og erhvervsliv og kommunen ”, slutter Längerich.

Læs Oplægget til en ny vision for Allerød og giv din mening til kende ved at skrive en mail til vision@alleroed.dk

Kort om Visionen:
Hvad betyder en vision for os? Det er de overordnede pejlemærker, som vi sigter efter.
Der ligger både identitet og fremtidsdrømme i visionen – visionen skal være det fyrtårn vi sigter efter, når vi træffer beslutninger for Fremtidens Allerød - der hvor vi gerne vil hen. 

Det handler om fremtiden. Det handler om den lange bane. Visionen skal være retningsgivende for byrådets politikker og strategier men endnu vigtigere skal den give mening for kommunens medarbejdere, borgere, virksomheder og foreninger.

Visionen er derfor ikke en strategi, en politik eller en handleplan - de følger efter. 

Indtil nu er Allerøds borgere blevet inddraget gennem flere forskellige initiativer.
På de sociale medier inviteres alle borgere til at bidrage med billeder under hashtagget #detvielskervedallerød samt at deltage i debatten på Fremtidens Allerøds Facebook-gruppe.

Der er oprettet et borgerpanel, som har besvaret et spørgeskema om kommunen og visionen, og kommunens byrådspolitikere har haft en Fremtidens Allerød stand til forskellige arrangementer under kulturugen i Allerød, hvor de har mødt borgerne for at have dialoger om visionen. Derudover har der været afholdt workshops og møder med erhvervsliv og foreninger.

Dette er blot nogle af de initiativer, der har inddraget borgerne i processen indtil videre. Mange borgere har allerede givet et bidrag til, hvad de sætter pris på ved Allerød, og hvad de synes, der skal være mere af eller bedre i fremtiden.