Job- og personprofil Klyngeleder i Ravnsholtklyngen Allerød Kommune
Vil du stå i spidsen for stærke børnefællesskaber og høj faglighed?
Allerød Kommune søger en engageret og visionær klyngeleder til Ravnsholtklyngen – en nøgleposition i vores ambitiøse arbejde med at skabe de bedste rammer for børn og unges trivsel, læring og udvikling. Hos os er børnene i centrum, og vi investerer målrettet i kvalitet, kompetenceudvikling og fælles faglig retning på hele 0-18-årsområdet.
Som klyngeleder bliver du en del af et fælles skole- og dagtilbudsområde, som er godt i gang med en spændende udviklingsproces med fokus på en fælles tilgang til børn, unge og deres familier ba-seret på vores Sammenhængende Børne- og Ungepolitik ”Livsduelige børn og unge i legende læring”.
Vi har ligeledes vores børne- og læringssyn som er funderet i, at børn og unge skal udvikle sig til hele mennesker, hvor faglige, personlige og sociale kompetencer er lige vigtige. Vi tror på, at alle 3 kompetenceformer er afgørende for et velfungerende og berigende liv med trivsel og aktiv deltagelse i de fællesskaber, børn og unge indgår i.
Vi arbejder intenst på hele 0-18 årsområdet med at skabe læringsmiljøer af høj kvalitet for alle børn og unge med fokus på, at alle børn har ret til et godt børne- og ungeliv, hvor de trives, og gennem læring og dannelse udvikler deres fulde potentiale.
Vi understøtter udviklingen på området med en ambitiøs kompetenceudviklingsplan, hvor vi prioriterer både individuel kompetenceudvikling og samarbejde på tværs af vores klynger. Fra august igangsætter vi et flerårigt praksisnært forløb for alle medarbejdere, ledere og PPR på daginstituti-onsområdet. Overskrifterne er ”Tilknytning, samspil og selvregulering – med legen som omdrejningspunkt” og forløbet faciliteres af Thea Thyrre Sørensen.
Som klyngeleder indgår du i tæt samarbejde med dine 4 klyngelederkolleger. Dette samarbejde er helt centralt for ledelsen og udviklingen af området. Du får et tæt kollegialt samarbejde med stor hjælpsomhed, højt til loftet og fokus på at understøtte hinanden.
Om Ravnsholtklyngen
Et stærkt fællesskab midt i naturen
Ravnsholtklyngen rummer ca. 200-220 børn fordelt på fem afdelinger – tre børnehaver (herunder en skovbørnehave) og to vuggestuer. Den ene vuggestue ligger tæt på de øvrige afdelinger, og alle er omgivet af grønne omgivelser med Ravnsholt Skov som nærmeste nabo.
Klyngen er kendetegnet ved høj faglighed, stærke samarbejdsrelationer og en tydelig fælles retning – med respekt for hver afdelings unikke kultur. Klyngen huser kommunens basispladser for børn med vidtgående specialpædagogisk behov som du vil være lokal øverste leder for.
Du bliver en del af et dynamisk ledelsesteam i klyngen bestående af dig og 3 pædagogiske ledere. Ledelsesteamet er meget opmærksomt på at udnytte hinandens kompetencer, og det betyder fx at opgaver fordeles ud fra netop kompetencer. Ledelsen er fysisk i samme hus og ingen er alene i ledelse. Der er altid mulighed for akut sparring på opgaveløsningen.
De 3 pædagogiske ledere varetager den daglige pædagogiske og personalemæssige ledelse i de 5 afdelinger og du varetager den overordnede strategiske, økonomiske og organisatoriske ledelse af hele klyngen.
Klyngen har udviklet en fælles strategi-pil og går i samme retning med respekt for den enkelte afdelings særegne. Klyngen har høj faglig og pædagogisk kvalitet og har hvert år stort fokus på ud-vikling. Dvs. du bliver leder for 5 afdelinger, der arbejder som én klynge, med stort fokus på faglige fællesskaber og vidensdeling. Senest er arbejdet med at skabe en endnu bedre feedback kultur skudt i gang, og der er fortsat fokus på at sikre psykologisk tryghed.
Klyngens mål på børneniveau i 2025 er at styrke barnets deltagelsesmuligheder i børnefællesskaber.
Fysisk er huset, hvor de 4 afdelinger har til huse, nybygget og taget i brug i 2016. Huset er opbygget i stjerneform, hvor hver afdeling har sin egen ”arm”, med et fælles areal i midten. Den 5. afdeling holder til i en mindre bygning, der ligger op til fælles parkeringsplads, som også anvendes af skole og klub.
Klyngelederens profil
Klyngelederen forventes at skabe og videreudvikle en organisation, hvor:
- Børnenes trivsel, læring og dannelse er centrum
- Der arbejdes med tydelige mål og forventninger i hele organisationen
- Der arbejdes systematisk med kvalitet i det pædagogiske arbejde gennem brug af data og forskningsbaseret viden
- Der arbejdes systematisk på opfølgning på børnenes trivsel og udvikling og refleksionen over den pædagogiske praksis og samspillet mellem de to ting
- Der er et professionelt og trygt arbejdsfællesskab for alle medarbejdere og ledere og et stærkt tværfagligt samarbejde på tværs af faggrupper
- Der er et stærkt fokus på samarbejdet med forældrene omkring børnenes trivsel, læring og dannelse
Klyngelederen skal desuden:
- Lede og udvikle den pædagogiske praksis gennem ledelse af de pædagogiske ledere
- Kunne stå i spidsen for ledelsesteamet og sikre et professionelt læringsfællesskab, der ar-bejder sammen om den faglige udvikling i den samlede klynge
- Kunne skabe og vedligeholde en organisation, hvor der lyttes til og sker inddragelse af medarbejderne
- Kunne sikre det gode samarbejde i klyngen gennem en tydelig, motiverende og løsningsfo-kuseret kommunikation med både medarbejdere, børn, forældre, bestyrelse og andre sam-arbejdspartnere
- Kunne arbejde strategisk med klyngens ressourcer, så både økonomi, viden og kompetencer understøtter børnenes trivsel, læring og dannelse bedst muligt
- Kunne samarbejde tæt med de øvrige klyngeledere og skole- og dagtilbudschefen om et fælles børneområde af høj kvalitet
Vi forventer derudover følgende kompetencer og egenskaber:
- Relevant og dokumenteret ledelseserfaring samt solid pædagogisk viden om dagtilbud. Gerne erfaring med ledelse af ledere
- Du har en diplomuddannelse i ledelse af offentlige institutioner eller tilsvarende. Du kan også være i gang med en diplomuddannelse i ledelse
- Du har erfaring med, og brænder for, udviklingen af børnefællesskaber med deltagelsesmuligheder for alle børn
- Du kan skabe retning og mening i oversættelsen af de beslutninger og opgaver, der skal løses
- Du er modig og tør lede og udfordre dit ledelsesteam og dit personale – også i de svære situationer
- Du er god til at skabe positive relationer – både for dig selv, men også for og mellem dine omgivelser
- Du er stærk i både skriftlig og mundtlig kommunikation.
- Du er en nærværende leder, der har en reflekterende og lyttende ledelsesstil, hvor samarbejde og dialog er nøgleord
- Du kan skabe resultater sammen med og gennem andre
- Du har god fornemmelse for, hvornår der skal medinddrages, lyttes, udfordres, delegeres og følges op
- Du skal kunne inspirere, give faglig sparring og feedback
- Du er robust og tillidsvækkende med et energiniveau og en arbejdsglæde, der smitter
- Du har plads til overskud og humor – også når der er travlt.
Vigtigst af alt er, at du har lyst til opgaven med at sikre alle børn mest mulig trivsel, læring og dan-nelse gennem udviklingen af højkvalitetsdagtilbud, der arbejder fokuseret ud fra den styrkede lærerplan.
Dette kræver mod og vedholdenhed, samt at du er tydelig i det, du står for, samtidigt med at du er lyttende, målsættende, kan sætte ord på det fælles projekt med fokus på konstant kvalitetsudvikling af den pædagogiske praksis.
Klyngeleders ansvarsområder og opgaver
Med udgangspunkt i Allerød Kommunes vision, politikker, værdier og strategier varetager klyngele-deren den overordnede ledelse af klyngen med reference til Skole- og Dagtilbudschefen. Dette indebærer bl.a. at sikre høj faglig kvalitet i den pædagogiske praksis, sikre effektiv ressourceudnyttelse og varetage den overordnede administrative og økonomiske ledelse og styring af den samlede klynge.
Klyngelederen skal således arbejde på gennemførelsen af de vedtagne politikker på området såsom strategien for fremtidens børne- og ungeområde samt den Sammen hængende Børne- og Ungepolitik, der begge er vedtaget i denne byrådsperiode.
Klyngelederen har det overordnede ansvar for, at der er et godt samarbejde og partnerskab med forældrene til børnene i klyngen samt med den siddende forældrebestyrelse. Klyngelederen har endvidere ansvaret for at sikre, at der er et tæt og løbende samarbejde med områdets skole og øv-rige tilbud inden for børne- og ungeområdet, således at der sikres helhed og sammenhæng i bør-nenes og familiernes liv på tværs af hele 0-18 års området.
Klyngelederen har ansvaret for at implementere dagtilbudsloven og den styrkede læreplan i Alle-rød Kommune og bygge videre på den høje pædagogiske kvalitet, som vores dagtilbudsområde står for. Klyngelederen er ansvarlig for den faglige pædagogiske kvalitet i den samlede klynge og skal således insistere på fortløbende udvikling af kvaliteten i den daglige pædagogiske praksis gennem løbende pædagogisk refleksion over egen praksis og effekten for børnene.
Klyngelederen skal sammen med de pædagogiske ledere arbejde bevidst og struktureret på at forme en kultur, der har mest muligt fokus på børnenes trivsel, læring og dannelse.
Klyngelederen udøver sin ledelse på baggrund af Allerød Kommunes Medarbejder og Ledelses-grundlag: Allerød Kommunes Leder- og Medarbejdergrundlag og i fuld overensstemmelse med Allerød Kommunes Sammenhængende Børne- og ungepolitik.
Om Allerød Kommune
Allerød Kommune har i dag ca. 25.000 indbyggere, og flere er på vej. Kommunen ligger centralt i Nordsjælland og har en veludviklet infrastruktur med gode vej- og togforbindelser til omverdenen. Det er en kommune, som ser muligheder for at tiltrække flere familier – der er ledige arealer til er-hverv og boliger.
Kommunens borgere er veluddannede, aktive og engagerer sig gerne i sager, der er nærværende for dem. Allerød Kommune har også en smuk natur og et godt miljø med store skove, marker og søer.
Kommunen har gode idræts- og fritidsmuligheder, teater og biograf, et rigt foreningsliv samt et erhvervsliv med mange arbejdspladser. I forhold til øvrigt relevant materiale om kommunens fakta og aktiviteter henvises til Allerød Kommunes hjemmeside www.alleroed.dk.
Vi har en vision for hele Allerød, som sætter fokus på fællesskaber, naturen og at være nysgerrig og lærende.
Du kan læse mere om Allerød Visionen her: https://www.alleroed.dk/politik/vision-poli-tik-strategi/vision-2031-taet-paa-hinanden-taet-paa-naturen
Allerød Kommunes politiske organisation består af Byrådet, Økonomiudvalget samt følgende stående udvalg:
- Børn- og Skoleudvalget
- Teknik, Erhverv, Plan og Miljøudvalget
- Sundheds, Velfærd og Beskæftigelsesudvalget
- Kultur- og Idrætsudvalg
Byrådet består af 21 medlemmer.
Skole og Dagtilbud i Allerød Kommune
Skole- og Dagtilbud omfatter kommunens almene og specialiserede tilbud på 0-18 års området og udgøres af:
- Fem folkeskoler og en specialskole samt Ung Allerød
- Dagtilbud med fem klyngeinstitutioner og en dagpleje
- Skole- og Dagtilbudsafdelingen med PPR og sundhedspleje bestående af supportpersoner såsom psykologer, logopæder, sundhedspleje samt støttepædagoger.
Den samlede skole- og dagtilbudsafdeling ledes af Skole- og Dagtilbudschefen.
Ansættelsesproces og Ansættelsesvilkår
Allerød Kommune har nedsat et ansættelsesudvalg bestående af både medarbejder-, ledelses- og forældrerepræsentanter, en repræsentant fra forvaltningen samt Skole- og Dagtilbudschefen, der er formand for ansættelsesudvalget. Ved ansættelse af klyngeledere deltager endvidere kommunens personalechef samt Direktøren for Velfærdsområderne i 2. samtalerunde.
Ansættelsesudvalget udvælger ansøgere til 1. samtalerunde og gennemfører herefter 1. og 2. samtalerunde. Ansættelsesudvalget vurderer ansøgerne ud fra de faglige, ledelsesmæssige og personlige kompetencer, der er beskrevet i job- og personprofilen.
Det forventes, at 1. runde afholdes torsdag den 19. juni og 2. runde torsdag den 26. juni. Kandidater, der går videre til 2. samtale, skal gennemføre et testforløb, der foretages af vores personaleafdeling.
Der vil blive indhentet referencer mellem 1. og 2. samtale.
Ansøgningsfristen er søndag den 15. juni 2025, hvor ansøgningen skal være modtaget via vores hjemmeside.
Stillingen besættes på overenskomstvilkår med et lønniveau efter relevant erfaring og kompetencer på mellem 625.000 – 660.000 kr. ekskl. pension.
Der vil blive indhentet straffeattest på den person, der tilbydes ansættelse i stillingen. Forventet tiltrædelse er 1. august.
I forhold til stillingen kan der kan rettes fortrolig henvendelse til Skole- og Dagtilbudschef Dorthe Baun, 20 32 50 37 eller på dobn@alleroed.dk.