Indhold

Alle plejecentre i Allerød Kommune hører organisatorisk til under Allerød plejecenter. Hvis du eller en pårørende snart skal til at flytte i plejebolig, kan du læse mere om de fysiske faciliteter på den enkelte afdeling herunder, eller læse mere på Plejehjemsoversigten.

Hvis du allerede er blevet visiteret og skal flytte, har vi samlet en masse praktiske oplysninger i folderen "Velkommen til plejecenter i Allerød kommune".

Kontakt Visitationen hvis du skal have en vurdering af om du kan komme i betragtning til en ældre- eller plejebolig.  

Virksomhedsleder for Allerød plejecenter er Tina Rantzau Christiansen, tlf. 30 30 32 25

Skovvang Plejecenter består af 60 boliger, fordelt på tre afdelinger. Alle boliger har to værelser samt et stort badeværelse og lille the køkken. Boligerne er lyse og moderne og med god plads til personlig indretning, og de har alle udgang til egen terrasse/altan. Der er ligeledes mulighed for installering af loftlift i hver bolig.

Personalet består af en ergoterapeut, social –og sundhedsassistenter, social –og sundhedshjælpere samt sygeplejersker. Der er frivillige tilknyttet plejecentret, som laver aktiviteter med beboerne eller går en tur med dem, som ønsker dette. Flere gange om året bliver der holdt fælles fester for beboerne, særligt ved højtiderne.

Du finder tilsynsrapporter for plejecentrene på kommunens hjemmeside. Klik her (åbner i nyt vindue)

Kontakt Plejecenter Skovvang

Poppelvænget 2
3450 Allerød
Tlf. 23 32 34 29 
plejecenter.skovvang@alleroed.dk

Daglig leder: Sanne May Frovst Tlf.: 61 13 51 31 – E-mail: saek@alleroed.dk

Boligerne på Engholm plejecenter

Engholm plejecenter består af 45 almindelige plejeboliger. Boligerne er indrettet med entré, badeværelse, soveværelse med indbyggede skabe, samt opholdsstue med integreret køkkensektion med to kogeplader, lille ovn, samt køle-fryseskab. I boligen er ét telefon- og antennestik. Hver bolig har egen lille have med tilhørende redskabsskur, samt egen postkasse ved fællesområdet (hovedgangen).

Herudover findes 10 særlige plejeboliger, indrettet til borgere med demenssygdom. "Grøn Gang" som denne del kaldes, har en fællesstue og -have med terrasse.

Hverdagen på Engholm plejecenter

Personalet er primært fastansatte, som har en social- og sunhedsuddannelse. 

Der arrangeres forskellige aktiviteter og fejringer af frivillige året rundt. Der er tilknyttet udekørende frisør og fodpleje til Engholm, som kommer i egen bolig, og personalet kan være dig behjælpelig med at bestille dette. Denne service er egen betaling. 

Hoveddøren låses kl. 19-7, men beboere og pårørende kan naturligvis komme og gå efter behov.

Du finder tilsynsrapporter for plejecentrene på kommunens hjemmeside. Klik her (åbner i nyt vindue)

Kontakt Engholm plejecenter

Rådhusparken 58
3450 Allerød
Døgntelefon 51 19 81 36

Daglig leder Jannie Lykke Jensen tlf. 23 29 29 98

Praktiske spørgsmål omkring leje af boligerne

Boligkontoret Danmark
Tlf. 48 17 22 21, omkring indflytning Tlf. 30 33 25 60.

Lyngehus har  39 boliger, som er fordelt på 16 etværelses boliger og 23 toværelses boliger. Der er mindre opholdsfaciliteter på etagerne og fælles opholdsstue og spisestue i stueetagen.

Alle boliger har telefon- og antennestik og 1-rums boligerne er indrettet med tekøkken, badeværelse samt et opholds- og soverum. 2-rums boligerne er indrettet med entre/garderobe, tekøkken, badeværelse, dagligstue og soveværelse.

Fra alle boliger er der direkte adgang til en fælles have eller fransk altan. 

Du finder tilsynsrapporter for plejecentrene på kommunens hjemmeside. Klik her (åbner i nyt vindue)

Kontakt Plejecenter Lyngehus

Hillerødvej 48 A
3540 Lynge
Tlf. 20 69 05 60
lyngehus@alleroed.dk

Daglig leder Bente Nees tlf. 21 37 42 53

Mimosen er specielt indrettet til mennesker med en demenssygdom - et såkaldt "Leve-Bo-Miljø".

Mimosen består af 3 huse med 8 etværelses boliger i hver. Hver bolig er 36 m2 og består af et sove- og opholdsrum samt et stort badeværelse. Der er telefon– og antennestik i alle boliger. 

Alle boligerne vender direkte ud til det store fællesareal, som består af køkken, spise- og dagligstue, hvor der også er mulighed for at se TV. Hvert hus har en stor terrasse.

Du finder tilsynsrapporter for plejecentrene på kommunens hjemmeside. Klik her (åbner i nyt vindue)

Kontakt Mimosen

Ellevej 38-49
3450 Allerød
Tlf. 20 27 66 58
mimosen@alleroed.dk

Daglig leder Kenneth Steen Green tlf. 23 35 06 28

På Allerød Plejecenter er frivillige med til at skabe liv, aktiviteter og en meningsfuld hverdag for beboerne. Jo flere vi er til at hjælpe med at skabe muligheder for aktiviteter, des bedre!

Du kan blive frivillig til nærvær, gåture, spille musik, højtlæsning eller deltagelse i fællesaktiviteter sammen med ældre, der bor på Allerød Plejecenter.

Vi sørger for at give dig en god introduktion og løbende faglige input, som er relevante for din frivillige indsats.

Klik her og læs mere i håndbogen Frivillig indsats på Allerød Plejecenter

Kontakt: Virksomhedsleder på Allerød Plejecenter Tina Rantzau Christiansen på telefonnummer 30 30 32 25 eller e-mail: tirc@alleroed.dk