Har du udfordringer med at skabe overblik, planlægge tiden, koncentrere dig samt løse opgaver på en fokuseret måde? Har du svært ved at kontrollere følelser eller håndtere konflikter i din dagligdag? Har du brug for redskaber til bedre at mestre din dagligdag i forhold til uddannelse, job og privatliv? Så er der hjælp at hente.

I Allerød Kommune tilbyder vi, gennem vores samarbejdspartner ”Fremtiden Nord Syd”, et kursusprogram for unge og voksne med ADHD eller lignende vanskeligheder, som består af et forløb med 15 kursus-sessioner.

Hver session har et tema, hvor du sammen med de andre deltagere bliver præsenteret for og træner bestemte færdigheder. Gennem sjove og engagerende øvelser får du redskaber, som kan hjælpe med at planlægge konstruktive løsninger, arbejde struktureret og håndtere de problemer, du møder i hverdagen. Et vigtigt element i kursusforløbet er, at du får tilknyttet en PAL (Participants Aid for Learning), der fungerer som en slags coach, der bidrager med at skabe bro mellem kurset og din dagligdag.

Tilmelding til R og R 2 – Kursus i mestring af hverdagen

Kurset består af et forløb med 15 kursus-sessioner á 2 timer samt 2 opfølgnings- sessioner á 2 timer. Kurset  foregår i Allerød.

Hvis du er interesseret, skal du ringe til den kursusansvarlige Alice Raasdal på tlf. 40815079.

Mere om tilbuddet

Allerød Kommune har siden 2016 i samarbejde med Socialstyrelsen, Fremtiden Nord Syd, Hjerneskadecenter Bomi, Lolland og Odense kommuner afprøvet programmet R og R2 (reasoning and rehabilitation) med rigtig god effekt.

Allerød Kommune har i perioden haft 42 borgere tilknyttet kurset, hvoraf 26 har gennemført. Projektet er aktuelt i gang med at blive evalueret af Rambøll Management Consulting, og de foreløbige resultater viser, at man efter deltagelse i kurset bliver bedre til at mestre sin dagligdag i forhold til uddannelse, job og privatliv.

Hør hvordan Charlotte og David, der er to tidligere kursusdeltagere, har oplevet forløbet: